søndag den 25. august 2019 kl. 10:30

Hørby Kirke ved Mette Volsgaard
10. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 1. september 2019 kl. 10:30

Skæve Kirke ved Mette Volsgaard
11. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 8. september 2019 kl. 09:00

Badskær Kirke ved Johnny Søndberg-Madsen
12. s. e. trin., Gudstjeneste:

tirsdag den 10. september 2019 kl. 14:30

Dybvad Ældrecenter ved Mette Volsgaard
, Gudstjeneste på Ældrecenteret:

søndag den 15. september 2019 kl. 10:30

13. s. e. trin., Høstgudstjeneste: Kirkekoret medvirker

søndag den 22. september 2019 kl. 10:30

Badskær Kirke ved Mette Volsgaard
14. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 29. september 2019 kl. 10:30

15. s. e. trin., Høstgudstjeneste: Gospel For Børn medvirker

søndag den 6. oktober 2019 kl. 10:30

Skæve Kirke ved Mette Volsgaard
16. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 13. oktober 2019 kl. 10:30

Badskær Kirke ved Mette Volsgaard
17. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 20. oktober 2019 kl. 09:00

Hørby Kirke ved Helge Morre Pedersen
18. s. e. trin., Gudstjeneste:

søndag den 27. oktober 2019 kl. 10:30

19. s. e. trin., BUSK: Efterfølgende kirkefrokost

søndag den 3. november 2019 kl. 10:30

, Højmesse: Oplæsning af navne

søndag den 3. november 2019 kl. 19:00

Alle helgens dag, Gudstjeneste: Oplæsning af navne

søndag den 10. november 2019 kl. 10:30

Badskær Kirke ved Mette Volsgaard
21. s. e. trin., Højmesse:

søndag den 17. november 2019 kl. 09:00

Skæve Kirke ved Johnny Søndberg-Madsen
22. s. e. trin., Gudstjeneste:

søndag den 24. november 2019 kl. 10:30

Hørby Kirke ved Mette Volsgaard
Sidste s. i kirkeåret, Højmesse:

søndag den 1. december 2019 kl. 10:30

1. s. i advent, Familiegudstjeneste: Kirkekoret medvirker

søndag den 8. december 2019 kl. 16:00

2. s. i advent, Juleoptakt: Musikalske indslag

søndag den 15. december 2019 kl. 09:00

Skæve Kirke ved Johnny Søndberg-Madsen
3. s. i advent, Gudstjeneste:

søndag den 22. december 2019 kl. 10:30

Hørby Kirke ved Mette Volsgaard
4. s. i advent, Højmesse:

Søndagens tekster

10. søndag efter trinitatis

25-08-2019

Tekstrække: Første række

Denne hellige lektie skrives i Femte Mosebog: Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke. Disse ord, som jeg i dag befaler dig, skal ligge dig på sinde, og du skal gentage dem for dine sønner; du skal fremsige dem, både når du er hjemme, og når du er ude, når du går i seng, og når du står op. Du skal binde dem om din hånd som et tegn, de skal sidde på din pande som et mærke, og du skal skrive dem på dørstolperne i dit hjem og i dine porte.

* Epistlen skriver apostlen Paulus i sit første brev til korintherne: Om Åndens gaver, brødre, vil jeg ikke holde jer i uvidenhed. I ved, hvordan I viljeløst blev drevet med til de stumme afguder, dengang I var hedninger. Derfor vil jeg gøre jer bekendt med, at ingen, som taler ved Guds ånd, kan sige: Forbandet er Jesus! og ingen kan sige: Jesus er Herre! undtagen ved Helligånden. Der er forskel på nådegaver, men Ånden er den samme. Der er forskel på tjenester, men Herren er den samme. Der er forskel på kraftige gerninger, men Gud er den samme, som virker alt i alle. Det, som Ånden åbenbarer, får hver enkelt til fælles gavn. [ Én får gennem Ånden den gave at meddele visdom, en anden kan ved den samme ånd meddele kundskab. Én får tro ved den samme ånd, en anden nådegaver til at helbrede ved den ene og samme ånd, og igen en anden får kraft til at gøre mægtige gerninger. Én får den gave at tale profetisk, en anden evnen til at bedømme ånder; én får forskellige slags tungetale, en anden evnen til at tolke tungetale. Alt dette virker den ene og samme ånd, der deler ud til hver enkelt, som den selv vil.]

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Da Jesus kom nærmere og så Jerusalem, græd han over den og sagde: »Vidste blot også du på denne dag, hvad der tjener til din fred. Men nu er det skjult for dine øjne. For der skal komme dage over dig, da dine fjender skal kaste en vold op omkring dig, belejre dig og trænge ind på dig fra alle sider. De skal jævne dig med jorden og dine børn sammen med dig, og de skal ikke lade sten på sten tilbage i dig, fordi du ikke kendte din besøgelsestid.« Så kom han ind på tempelpladsen, og han gav sig til at jage dem ud, som drev handel dér, og han sagde til dem: »Der står skrevet: ›Mit hus skal være et bedehus.‹ Men I har gjort det til en røverkule.« Han underviste hver dag på tempelpladsen. Ypperstepræsterne og de skriftkloge, ja, alle folkets ledere søgte at få ham ryddet af vejen; men de kunne ikke finde ud af, hvad de skulle gøre, for hele folket hang ved ham for at høre ham.