Vinterferie

Vinterferien står for døren og i år bliver ferien anderledes end den plejer. 

Derfor har vi fundet nogle ideer til hvad hele familien kan lave i ferien. I kan bl.a. lave tegne iskrystaller med salt, se solopgangen og spille farvebingo.  


Rigtig god fornøjelse og ferie.

 

Tegn iskrystaller med salt

Lav nemme og flotte iskrystaller der kan pynte i vinduet.

Find vejledningen her

Skabelon til iskrystaller 

 

Biograf

Forvandl jeres stue til biograf og lav fine billetter til alle. Sørg for rigeligt med popcorn. 

Der er masser af gode film at vælge imellem - her kommer nogle af vores yndlings for hele familien:

· Narnia

· Prinsen af Egypten

· Sjæl
· Harry Potter
· Grusomme mig

 

Tag på tur

Stå tidligt op og tag varmt tøj på og find et godt spot og se solen stå op.
Det blir' ekstra hyggeligt hvis man medbringer varm kakao.

Bagefter kan man jo altid tage en lur.

 

Eller tag på solnedgangstur ved vestkysten. Pak bilen med tæpper, puder og aftenskaffen. Find et godt spot og vend bilen sådan at bagenden vender ud mod stranden. Læg tæpper og puder bag i bagagerummet og sæt jer her og se den flotte solnedgang mens I nyder aftenskaffen.

Mad og drikke
Lav aftensmaden om til et restaurantbesøg. Lav menukort over aftenens mad og inviter børnene eller de voksne ind til et fint dækket bord og server dagens ret. Måske restauranten også har dessert på menuen.

Enhver vinterferie lægger op til nybagte boller og varm kakao. Gå hele familien i køkkenet og bag boller. Måske bollerne skal være stjerneformet eller gule. 

Udendørsaktiviteter
Gør gåturen sjovere og spil farvebingo. Man deles om pladen med 8 forskellige farver på. Nu gælder det om hvem der først kan nævne en ting med de farver der er på pladen.
Find bingopladen her 


Eller tag ud i naturen og tag på fotoløb. Her skal man inden gåturen bestemme hvad man skal tage billeder af. Det kan være:
· Noget der gør mig glad
· Mit favoritsted
· Noget rødt
· Noget vådt
· Noget hårdt
· Noget langt
osv. kun fantasien sætter grænser. Bagefter kan man sætte sig sammen og præsentere sine billeder for hinanden.

Læs sammen

Det kan være rigtig hyggeligt at læse en bog sammen som familie. Find et hyggeligt sted evt. i sofaen, sengen eller måske byg en hule og læs et kapitel hver dag sammen.
Der findes mange fantastiske bøger, som man kan læse sammen som familie - f.eks.: Harry Potter Serien, Hobitten, Vitello eller Tro, håb og gorgonzola. Ellers har bibliotekerne mange gode forslag og heldigvis kan flere lånes og læses online.

 

Lege
Ferie er også lig med masser af leg og hulebygning. Du kan finde masser af inspiration til sjove lege på www.legekasse.dk