Pinsevandring

Vær med til at fejre 100 års selvstændighed for Skæve og Hørby Kirker

Vi fejrer det Pinsedag den 23. maj med gudstjenster, musik, kagemand og vandring fra Skæve Kirke til Hørby Kirke.

Du kan være med hele dagen eller til gudstjenesterne i Skæve og Hørby Kirker.

Dagsprogram:

Kl. 9.30: Kaffe og rundstykker ved Skæve Kirke

Kl. 10.30: Kort gudstjeneste i Skæve Kirke

Kl. 11.00: Vandring til Hørby Kirke

Pause undervejs med sandwich

Kl. 14.00: Gudstjeneste i Hørby Kirke

Kl. 14.45: Kaffe og kagemand

Tilmeld dig til festdagen her:

til Mette Volsgaard på mail: mv@km.dk

Deltagelse i gudstjenesterne kræver ikke tilmelding

....................................................................................................................................................

Historien bag selvstændigheden

Hørby Kirke

Sandsynligvis tilhørte kirken, Hørbylund Hovedgaard efter reformationen i 1536.

I 1691-1692 erhvervede Holger Pachs, som ejede Sæbygaard, sig Hørbylund, derved kom kirken under Sæbygaard. Hørby Kirke forblev herunder indtil den overgik til selveje ved et ekstraordinært provstesyn den 23. februar 1921.

Skæve Kirke

I 1578 overtog Ingeborg Skeel Voergaard og blev formentlig også ejer af Skæve Kirke, da Dybvadgaard og Knudseje dengang hørte under Voergaard.

Senere ved arvedelinger blev Dybvadgaard og Knudseje, herunder også Skæve Kirke, udskilt fra Voergaard. Senere blev Dybvadgaard og Knudseje også delt og her hørte Skæve Kirke under Knudseje (1813) ejet af Jens Gleerup.

I perioden 1823-1859 overgik Skæve Kirke til Dybvadgaard og blev i 1859 købt af Adolph Nicolaj Winkel. I 1901 overtog Søren Winkel Dybvadgaard og Skæve Kirke og ved hans død i 1921 blev Skæve Kirke selvejet.

Du kan læse meget mere om kirkerne når vores nye kirkefolder udkommer senere på året.